Fjelltur

Turstiene på Dagalifjell er lette, varierte og myke med fjærende underlag, og Torsetlia ligger midt i turløypenettet. Vi hjelper gjerne med å anbefale fjellturer tilpasset deres behov og ønsker. De grønne ringene på første bildet på venstre side viser fjellvannet som vi selger fiskekort til våre gjester.

Fiske

Fjellvannene på Dagalifjell:
Vi selger fiskekort til fjellvannene på Dagalifjell til våre gjester i resepsjonen. De ulike fjellvannene heter: Øvre og nedre Løytetjønn, Fyrestjønn, øvre og nedre Kroktjønn, Gvonnetjønn og Løytetjønni. Vi selger også turkart over Dagalifjell.

Det er mulig å leie fiskeguide mot et tillegg i prisen. Dette må avtales i god tid i forveien.

I tillegg til fjellvannene så selger vi også fiskekort til Numedalslågen. 

Langedrag naturpark

Langedrag er en naturpark med rundt 350 dyr fordelt på 25 arter og ligger kun 50 minutters kjøretur fra Torsetlia. Stedet er en fjellgård med eget ysteri og geitemelkproduksjon, i tillegg til at de også arrangerer leirskole. 
På tunet kan besøkende oppleve nærkontakt og kos med husdyrene som går fritt rundt. I naturparken kan du også studere ville dyr, som ulver, gauper, fjellrev, villsvin, elg og reinsdyr.
Hele året har Langedrag ulv- og gaupegårds-besøk, revecamp, rideturer i fjellet, guiding og fòring av dyrene. De har også ulike kurs som fotokurs, yogakurs og ride- og dyrestell kurs. Om sommeren arrangerer de også rideleir, familieleir, seterdager, besteforeldre-barnebarnleir og andre aktiviteter for hele familien.

Rafting og duckies

Flere bedrifter tilbyr rafting i raftebygda Dagali, 10 minutter i bil fra Torsetlia. Her kan dere oppleve Numedalslågen, en av Europas beste rafteelver. De har har høyt fokus på sikkerhet og tilbyr turer for hele familien og mer actionfylte turer for de som ønsker det.

Andre aktiviteter som kan gjøres hos en eller flere av bedriftene er duckies, paintball, teambuilding og villmarkscamp. 

Juving - Rappeller og skli i kulper, stryk og elvejuv!

Juving, det er en annerledes adrenalinrik elv-opplevelse, som blir arrangert midt i det skjulte hjertet av den fascinerende naturen i Uvdal.

Du kommer til å gå overalt der hvor stryket renner. Over steinblokker, ned klipper og fosser. Plump ned i 4 meter dype gryter, rappeller ned fascinerende fossefall, lek på glatte natursklier eller prøv dine høyeste sprang! Opplev naturen i områder som er utilgjengelige uten klatreutstyr og opplæring, og nyt følelsen av nye erfaringer, trygt guidet av profesjonelle instruktører som er opptatt av sikkerhet.

Juving er en utfordring og fysisk krevende utendørsaktivitet. Belønningen din blir mestringsfølelsen og en utrolig vakker og ny naturopplevelse.

De klassiske turene er for sportsentusiaster fra 14 års alderen. Den ekstreme turen er fra 16 år og oppover. 

Bestill klassisk juving Bestill ekstremjuving

Kajakk og Stående padling

I Dagali kan du prøve stående padling. 

Paintball

Prøv paintball i Dagali, et populært spill for skoleturer, utdrikningslag, firmaer og for vennegjenger. 

Gokart, Bilslalom og powerturn buggy

I Dagali kan du prøve mange spennende motorsportaktiviteter. 

Rappellering

I Dagali kan du prøve rappellering som er en flott naturopplevelse, og en enorm utfordring på en gang. Fjellveggen de har er ca. 40 meter høy, noe som tilsvarer ca. 16 etasjer. Utsikten over Dagali er fantastisk, men de fleste må ned veggen minst en gang før de har tid til å nyte den.

Kultur

Uvdal stavkirke og bygdetun
Uvdal stavkirke er bygget etter 1168 og ligger i Kirkebygda i Uvdal. Bygdetunet ligger ved siden av stavkirken. I sommerhalvåret fra 1. juni til 1. september, kan du delta i slåtten, nyte lokal mat, lære om landbruket i gamle dager og høre historiens sus i og mellom de gamle bygningene.

Dagali museum
Museet har bygninger og gjenstander fra Dagali, Skurdalen, Tunhovd og Uvdal, og har i alt 12 bygninger hvor de fleste er fra 1700- og 1800-tallet. 

Dresin på numedalsbanen

I Veggli, 1 times kjøring fra Torsetlia, kan du leie dresiner og sykle den nedlagte Numedalsbanen, fra Veggli til Rødberg. Numedalsbanen har fått Olavsrosa og kan tilby en rekke flotte opplevelser på turen.